Tuesday, January 17, 2012

Galatasaray 5-1 Karabükspor Maç Özeti ve Golleri Video İzle

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta maçında lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'ın efsane isimlerinden Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Aslan, rakibi karşısında maçtan 5-1 galip ayrıldı ve haftayı kayıpsız tamamladı. Ev sahibi ekibi galibiyete taşıyan goller, 2. dakikada Milan Baros, 42. ve 68. dakikalarda Johan Elmander, 48. dakikada Felipe Melo ve 87. dakikada Engin Baytar'dan geldi.

Konuk ekibin tek sayısını, 66. dakikada Mustafa Sarp kaydetti.
G.SARAY: 5 -KARABÜKSPOR: 1
Maç sona erdi. Galatasaray maçı 5-1 kazandı.
2 dakika uzatma işaret edildi.


87. dakika: Galatasaray farkı 4'e çıkardı. Harika paslaşmaların ardından kaleciyle karşı karşıya kalan Engin'in vuruşunda top ağlara gitti.
83. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı.Baros altıpas önünde topla buluştu bomboş pozisyonda kaleye vurdu ve top direğe çarparak auta çıktı
80. dakika: Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Orkun'da kaldı.
76. dakika: Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
73. dakika: Galatasaray'da Emre oyundan alındı, yerine Sercan girdi.
68. dakika: Galatasaray yeniden farkı 3'e çıkardı. Milan Baros'un pasıyle penaltı noktası gerisinden Elmander'in gelişine vuruşunda top ağalara gitti. 4-1
66. dakika: Karabükspor farkı 2'ye indirdi. Sol köşeden arka direğe kullanılan kornerde, Mustafa Sarp kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 3-1
64. dakika:Galatasaray atağında Emre Çolak ceza sahası dışından harika bir vuruş yaptı, kaleci Orkun son anda topu kornere çeldi.
63. dakika: Galatasaray atağında Baros'un ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Orkun topun sahibi oldu.
61. dakika: Galatasaray'da Servet ve Kazım oyundan alındı, yerlerine Sabri ve Engin girdi.
58. dakika: Galatasaray atağında Milan Baros çalımlarla ceza sahasına girmek isredi ama savunma topu taca gönderdi.
54. dakika: Galatasaray'da düdükten sonra topa vuran Kazım sarı kart gördü.
50. dakika: Galatasaray atağında Ujfalusi sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.
47. dakika: Galatasaray, ceza sahası içinde Elmander'in düşürülmesinin ardından penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Melo'nun vuruşunda, top ve kaleci Orkun ayrı ayrı köşelerde. 3-0
İkinci yarıya Galatasaray başladı.
İlk yarı sona erdi.
45+2. dakika: Karabükspor'da Mabiala yaptığı faulün ardından ikinci sarıyı da görerek oyun dışı kaldı.


42. dakika: Galatasaray farkı 2'ye çıakrdı. Sol köşeden kullanılan kornerde, Emre kale sahası önüne ortasını yaptı, bomboş pozisyondaki elmander topu ağlara gönderdi. 2-0
36. dakika: Galatasaray atağında Baros ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Orkun'da kaldı.

33. dakika: Karabükspor atağında Seric sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

29. dakika: Karabükspor atağında Cernat sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi
26. Dakika: Karabükspor gole çok yaklaştı. Ani gelilşen atakta Shelton'un vuruşunda top yan direkten döndü. Dönen topa Cernad vurdu bu sefer de kaleci Muslera gole izin vermedi.
25. Dakika: Galatasaray sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Emre'nin arka direğe ortasında kaleci Orkun topun sahibi oldu.
20. Dakika: Karabükspor atağında Erkan sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.
16. Dakika: Karabükspor atağında Cernat sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan taca çıktı.
11. Dakika: Galatasaray atağında Emre Çolak sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve kaleci Orkun son anda topu kornere çeldi.
8. Dakika: Karabükspor'da rakibine sert müdahelede bulunan Mabiala sarı kart gördü.
6. Dakika: Galatasaray atağında Ujfalusi'nin ceza sahası dışından vuruşunda top üstten auta gitti.
3. Dakika: Galatasaray golü erken buldu. Elmander'in sol kanattan yerden ortasında, Milan Baros yakın mesafeden topu ağlara gönderdi. 1-0

1. dakika: Karabükspor gole çok yaklaştı. Selçuk'un büyük hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Cernad'ın vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Maça Karabükspor başladı.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
YAYIN: LİG TV

GALATASARAY: Muslera, Ufjalusi, Semih, Servet, Hakan Balta, Kazım, Melo, Selçuk, Emre, Elmander, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KARABÜKSPOR: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Birol, Mustafa, Cernat, Kağan, Erkan, Shelton
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

Bu arada Karabükspor'da Larrys Mabiala, ilk yarının uzatma dakikalarında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
20 Kasım 2011'de oynanan ve golsüz berabere biten Beşiktaş maçından bu yana oynadığı 9 lig maçını kazanan Cim Bom'da teknik patron Fatih Terim, daha önce 8 maç olan kariyerindeki galibiyet serisini, bu galibiyetle 9 maça çıkararak rekorunu geliştirdi.
Bu galibiyetle Galatasaray, 46 puanla haftayı kayıpsız geçti. Karabükspor ise 15 puanla 16. sırada kalarak küme düşme hattındaki yerinden kurtulamadı.
SAVUNMA HATTI DEĞİŞTİ

Emmanuel Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı'na gitmesi nedeniyle savunmanın sağında oynayacak isim merak konusu olurken, Sabri Sarıoğlu'nun Samsunspor maçındaki kötü performansının ardından bu mevkiye Tomas Ujfalusi kaydırıldı.
Sabri Sarıoğlu'nu yedekler arasında soyunduran Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Servet Çetin'e yer verdi ve Ujfalisi'yi sağda görevlendirdi.
SERVET İLK 11'DE

Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11'e girmiş oldu.
Fatih Terim'den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlamıştı.
Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11'de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.
MAMİ'YE PLAKET

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlediği, ''Galatasaray efsanelerini anıyor'' organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu, Muhammet Altıntaş oldu.
Galatasaray'da top koşturan isimler arasında yer alan "Mami" lakaplı eski futbolcuya maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı.
KAR SÜRPRİZİ

İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçının oynandığı Türk Telekom Arena'nın zemininde ince bir kar tabakası oluştu.
Mücadele öncesi görevliler tarafından saha zemininde temizlik yapılırken, kısa sürede biriken kar kaldırıldı.
HIZLI BAŞLANGIÇ

Gün boyu yağan önce yağmur ve kar, Türk Telekom Arena'daki tribünlerin önemli oranda boş olmasına neden oldu ancak maça gelen taraftarlar, özellikle ilk yarıda keyifli bir futbol izlediler.
Maçın başlama düdüğü sonrası, henüz ilk dakika içinde Selçuk İnan'ın hatalı pasını kapan Florin Cernat, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak kalesinde devleşen Uruguaylı file bekçisi, açıyı kapatıp, Rumen solağın golünü engelledi.
Erken bir gol yeme tehlikesini bu şekilde atan Cim Bom, bir dakika sonra öne geçti. Johan Elmander, Felipe Melo'nun pası ile sol kanatta topla buluştu. Yaptığı ortada savunma topu ıskaladı, Çek golcü Milan Baros, rakibin bu hatası sonrası önüne düşen topu sert bir vuruşla ağlara gönderdi.
İki takımın da çok aktif başladığı maçta Galatasaray, ikinci gol için saldırırken Karabükspor, özellikle stoperde görev yapan Servet Çetin'in üzerine oynayıp tecrübeli oyuncuyu hataya zorlarken Luton Shelton yaptığı bindirmelerle, zaman zaman etkili oldu.
Dakikalar 26'yı gösterirken Shelton, harika getirdiği topla ceza alanına girdi ve sol çaprazdan yaptığı vuruş direkten döndü. Topu iyi takip eden Cernat, dönen topu ceza alanında kontrol edip bir kez daha kaleye yolladı ancak Muslera, bu topu ayaklarıyla kurtararak bir kez daha kalesinde devleşti.
İlk yarının son anlarına girilirken, Selçuk'un kullandığı köşe vuruşunda altı pasta topla buluşan Johan Elmander, topu ağlara gönderirken 4 maçlık gol orucunu da bozdu.
İkinci golden sonra rahatlayan Galatasaray, ilk yarının uzatma anlarından Larrys Mabiala'nın Kazım Kazım'a yaptığı faul ve ardından gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla iki farklı galibiyetin yanısıra, fazladan bir oyuncuyla oynamanın avantajıyla soyunma odasına gitti.
GOLLERE DEVAM

İkinci yarının başlamasıyla birlikte üçüncü gol için saldıran Galatasaray, aradığını kısa sürede buldu. 47. dakikada Johan Elmander'in ceza alanında düşürülmesinin ardından hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Felipe Melo, bu sezon 5. golünü, kaleci Orkun'u ters köşeye yatırarak buldu.
Üç farklı üstünlüğe rağmen oyundan düşmeyen Karabükspor, Shelton'a attığı uzun toplar ve bu oyuncunun yırtıcılığından yararlanarak pozisyon bulmayı amaçladı. Bu denemelerinden birinde, 60. dakikada defansın arkasına sarkan Jamaikalı golcü, topu, kalesini terk edip başarıyla açı daraltan Muslera'ya nişanladı ve Karabükspor bir gol fırsatından daha yararlanamadı.
66. dakikada, sol kanattan kullanılan korner atışı sonrası arka direğe açılan topta, eski Galatasaraylı Mustafa Sarp, yaptığı kafa vuruşuyla farkı bire indirdi.
Galatasaray'ın bu gole yanıtı ise gecikmedi. 68. dakikada, ceza alanı içinde Baros'un Hamza ile girdiği ikili mücadelede Çek oyuncu topu kaybetmedi ve müsait durumdaki Elmander'e aktardı. İsveçli yıldız, Baros'un bu pasını, kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü atarak asiste çevirdi.
Bu golden sonra iyice rahatlayan Galatasaray, beşinci golü bulacak fırsatlar elde etti. Özellikle 84. dakikada Baros'un altıpas içinde kayarak yaptığı vuruşta topu direğe nişanlaması, maçın en net pozisyonlarından biri oldu. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Elmander hat-trick yapma şansını yakaladı ancak altı pas içinde topuğuyla yaptığı vuruşta Orkun gole izin vermedi.
Bu kaçan gollerin ardından 87. dakikada sahneye Engin Baytar çıktı ve ceza alanı içinde aldığı topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.
Son anlarda Milan Baros'un kasığını tutarak kenara gelmesi dışında Galatasaray adına harika geçen maç, gelecek hafta deplasmanda oynanacak zorlu Eskişehirspor maçı öncesi takımda işlerin yolunda gittiğini gösterdi.
2012’de 4 gollü galibiyetleri hobi edinen lider G.Saray, Arena’da Karabükspor’u 5-1 ile geçerek vitesi 5’e yükseltti.
Galibiyet ve atılan gollerden öte,  bu gece G.Saray adına rekoların gecesi oldu. 1987-88 sezonunda ligin son 9 maçında üst üste 9 galibiyet alarak sezonu şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılılar bu seriyi bu galibiyet ile tekrarlamış oldu.Fatih Terim ise G.Saray’ın başında en uzun kazanma serisini (9 maç) yakalamış oldu.Ayrıca tecrübeli teknik adam Fatih Terim, son 12 haftada sadece 2 kez berabere kalıp, 10 kez kazanan bir takım yapmayı da başardı.
Deplasman fakiri Karabükspor’un G.Saray deplasmanında zorlanacağı her halinden belliydi.Galatasaray’ın unutulmaz kaptanı Bülent Korkmaz’ın çalıştırdığı Karadeniz temsilcisi, son haftalarda kalelerinde gördükleri kolay gollerden epey bir dertliydi.
Maçın hemen başında Selçuk’un inanılmaz hatasında Cernat ile yakalanan mutlak gol pozisyonunda Muslera müthiş bir refleks ile topu karşılarken henüz 1. dakika içerisindeki bu pozisyon G.Saray’lı taraftarların kalbinin yerinden çıkmasına neden oluyordu.
G.Saray’ın Baros ile ilk golü bulmasının ardından yine hızlı bir Karabükspor atağında 26.dakikada yine aynı isim Cernat’ın kale çizgisinin hemen önünden etkili vuruşunda Muslera bir kez daha müthiş bir refleks ile kalesini gole kapatıyordu.
Muslera’nın yapmış olduğu bu iki kritik kurtarış G.Saray’ı ayakta tutuyor ve galibiyete yaklaştırıyordu.Maçın hemen başında G.Saray’ın kalesinde golü görmesi veya Cernat’ın 26.dakikada skoru eşitlemesi sarı-kırmızılıların başına iş açabilirdi.
Karabükspor’un oyunu geniş alanda oynaması ve G.Saray’ın da buna eşlik etmesi sonucunda hücum oyuncularının kalitesi tartışılmaz olan sarı-kırmızılılar için golleri sıralamak pek de zor olmadı.Özellikle Karabükspor’un 2.yarıyı tamamen 1 kişi eksik oynaması G.Saray’ı çok daha rahat futbol oynamaya iten nedenlerin başında geliyordu.
Karlı bir İstanbul havasında TT Arena’da lapa lapa gelen golleri seyrederken, yeni rekorların da gelmiş olması ve takımın üst üste gelen zaferleri G.Saray taraftarını oldukça memnun etmeye yetti.




yakamoz01

No comments:

Veoh: Galatasaray 5-1 Karabükspor Maç Özeti ve Golleri Video İzle

Tuesday, January 17, 2012

Galatasaray 5-1 Karabükspor Maç Özeti ve Golleri Video İzle

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta maçında lider Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'ın efsane isimlerinden Bülent Korkmaz'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'u konuk etti.

Aslan, rakibi karşısında maçtan 5-1 galip ayrıldı ve haftayı kayıpsız tamamladı. Ev sahibi ekibi galibiyete taşıyan goller, 2. dakikada Milan Baros, 42. ve 68. dakikalarda Johan Elmander, 48. dakikada Felipe Melo ve 87. dakikada Engin Baytar'dan geldi.

Konuk ekibin tek sayısını, 66. dakikada Mustafa Sarp kaydetti.
G.SARAY: 5 -KARABÜKSPOR: 1
Maç sona erdi. Galatasaray maçı 5-1 kazandı.
2 dakika uzatma işaret edildi.


87. dakika: Galatasaray farkı 4'e çıkardı. Harika paslaşmaların ardından kaleciyle karşı karşıya kalan Engin'in vuruşunda top ağlara gitti.
83. dakika: Galatasaray gole çok yaklaştı.Baros altıpas önünde topla buluştu bomboş pozisyonda kaleye vurdu ve top direğe çarparak auta çıktı
80. dakika: Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Orkun'da kaldı.
76. dakika: Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
73. dakika: Galatasaray'da Emre oyundan alındı, yerine Sercan girdi.
68. dakika: Galatasaray yeniden farkı 3'e çıkardı. Milan Baros'un pasıyle penaltı noktası gerisinden Elmander'in gelişine vuruşunda top ağalara gitti. 4-1
66. dakika: Karabükspor farkı 2'ye indirdi. Sol köşeden arka direğe kullanılan kornerde, Mustafa Sarp kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. 3-1
64. dakika:Galatasaray atağında Emre Çolak ceza sahası dışından harika bir vuruş yaptı, kaleci Orkun son anda topu kornere çeldi.
63. dakika: Galatasaray atağında Baros'un ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Orkun topun sahibi oldu.
61. dakika: Galatasaray'da Servet ve Kazım oyundan alındı, yerlerine Sabri ve Engin girdi.
58. dakika: Galatasaray atağında Milan Baros çalımlarla ceza sahasına girmek isredi ama savunma topu taca gönderdi.
54. dakika: Galatasaray'da düdükten sonra topa vuran Kazım sarı kart gördü.
50. dakika: Galatasaray atağında Ujfalusi sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan auta çıktı.
47. dakika: Galatasaray, ceza sahası içinde Elmander'in düşürülmesinin ardından penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Melo'nun vuruşunda, top ve kaleci Orkun ayrı ayrı köşelerde. 3-0
İkinci yarıya Galatasaray başladı.
İlk yarı sona erdi.
45+2. dakika: Karabükspor'da Mabiala yaptığı faulün ardından ikinci sarıyı da görerek oyun dışı kaldı.


42. dakika: Galatasaray farkı 2'ye çıakrdı. Sol köşeden kullanılan kornerde, Emre kale sahası önüne ortasını yaptı, bomboş pozisyondaki elmander topu ağlara gönderdi. 2-0
36. dakika: Galatasaray atağında Baros ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Orkun'da kaldı.

33. dakika: Karabükspor atağında Seric sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

29. dakika: Karabükspor atağında Cernat sol kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi
26. Dakika: Karabükspor gole çok yaklaştı. Ani gelilşen atakta Shelton'un vuruşunda top yan direkten döndü. Dönen topa Cernad vurdu bu sefer de kaleci Muslera gole izin vermedi.
25. Dakika: Galatasaray sağ kanattan serbest vuruş kazandı. Emre'nin arka direğe ortasında kaleci Orkun topun sahibi oldu.
20. Dakika: Karabükspor atağında Erkan sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama yerde kalınca hakem serbest vuruş kararı verdi.
16. Dakika: Karabükspor atağında Cernat sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top doğrudan taca çıktı.
11. Dakika: Galatasaray atağında Emre Çolak sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve kaleci Orkun son anda topu kornere çeldi.
8. Dakika: Karabükspor'da rakibine sert müdahelede bulunan Mabiala sarı kart gördü.
6. Dakika: Galatasaray atağında Ujfalusi'nin ceza sahası dışından vuruşunda top üstten auta gitti.
3. Dakika: Galatasaray golü erken buldu. Elmander'in sol kanattan yerden ortasında, Milan Baros yakın mesafeden topu ağlara gönderdi. 1-0

1. dakika: Karabükspor gole çok yaklaştı. Selçuk'un büyük hatasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Cernad'ın vuruşunda kaleci Muslera gole izin vermedi.

Maça Karabükspor başladı.

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
YAYIN: LİG TV

GALATASARAY: Muslera, Ufjalusi, Semih, Servet, Hakan Balta, Kazım, Melo, Selçuk, Emre, Elmander, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

KARABÜKSPOR: Orkun, Erdem, Hamza, Mabiala, Seric, Birol, Mustafa, Cernat, Kağan, Erkan, Shelton
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Korkmaz

Bu arada Karabükspor'da Larrys Mabiala, ilk yarının uzatma dakikalarında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
20 Kasım 2011'de oynanan ve golsüz berabere biten Beşiktaş maçından bu yana oynadığı 9 lig maçını kazanan Cim Bom'da teknik patron Fatih Terim, daha önce 8 maç olan kariyerindeki galibiyet serisini, bu galibiyetle 9 maça çıkararak rekorunu geliştirdi.
Bu galibiyetle Galatasaray, 46 puanla haftayı kayıpsız geçti. Karabükspor ise 15 puanla 16. sırada kalarak küme düşme hattındaki yerinden kurtulamadı.
SAVUNMA HATTI DEĞİŞTİ

Emmanuel Eboue'nin Afrika Uluslar Kupası öncesi Fildişi Sahili Milli Takımı'na gitmesi nedeniyle savunmanın sağında oynayacak isim merak konusu olurken, Sabri Sarıoğlu'nun Samsunspor maçındaki kötü performansının ardından bu mevkiye Tomas Ujfalusi kaydırıldı.
Sabri Sarıoğlu'nu yedekler arasında soyunduran Fatih Terim, savunmanın göbeğinde Servet Çetin'e yer verdi ve Ujfalisi'yi sağda görevlendirdi.
SERVET İLK 11'DE

Bu sezonun 20. haftasında, 9. lig maçına çıkan Servet Çetin, Kardemir Karabükspor maçıyla 4. kez ilk 11'e girmiş oldu.
Fatih Terim'den şans bulmakta zorluk çeken isimler arasında yer alan Servet, ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği ve Manisaspor karşılaşmalarına ilk 11'de başlamıştı.
Servet Çetin, Ziraat Türkiye Kupası'nda son oynanan Adana Demirspor maçında ilk 11'de Gökhan Zan ile birlikte görev alırken, bu ikilinin yaptığı bireysel hatalar dikkat çekmişti.
MAMİ'YE PLAKET

Sarı-kırmızılı ekibin Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlediği, ''Galatasaray efsanelerini anıyor'' organizasyonunun Kardemir Karabükspor karşılaşmasındaki konuğu, Muhammet Altıntaş oldu.
Galatasaray'da top koşturan isimler arasında yer alan "Mami" lakaplı eski futbolcuya maç öncesi plaket verildi ve eski futbolcunun stat skorbordunda görüntüleri yayınlandı.
KAR SÜRPRİZİ

İstanbul'daki kar yağışı nedeniyle Galatasaray-Kardemir Karabükspor maçının oynandığı Türk Telekom Arena'nın zemininde ince bir kar tabakası oluştu.
Mücadele öncesi görevliler tarafından saha zemininde temizlik yapılırken, kısa sürede biriken kar kaldırıldı.
HIZLI BAŞLANGIÇ

Gün boyu yağan önce yağmur ve kar, Türk Telekom Arena'daki tribünlerin önemli oranda boş olmasına neden oldu ancak maça gelen taraftarlar, özellikle ilk yarıda keyifli bir futbol izlediler.
Maçın başlama düdüğü sonrası, henüz ilk dakika içinde Selçuk İnan'ın hatalı pasını kapan Florin Cernat, kaleci Fernando Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak kalesinde devleşen Uruguaylı file bekçisi, açıyı kapatıp, Rumen solağın golünü engelledi.
Erken bir gol yeme tehlikesini bu şekilde atan Cim Bom, bir dakika sonra öne geçti. Johan Elmander, Felipe Melo'nun pası ile sol kanatta topla buluştu. Yaptığı ortada savunma topu ıskaladı, Çek golcü Milan Baros, rakibin bu hatası sonrası önüne düşen topu sert bir vuruşla ağlara gönderdi.
İki takımın da çok aktif başladığı maçta Galatasaray, ikinci gol için saldırırken Karabükspor, özellikle stoperde görev yapan Servet Çetin'in üzerine oynayıp tecrübeli oyuncuyu hataya zorlarken Luton Shelton yaptığı bindirmelerle, zaman zaman etkili oldu.
Dakikalar 26'yı gösterirken Shelton, harika getirdiği topla ceza alanına girdi ve sol çaprazdan yaptığı vuruş direkten döndü. Topu iyi takip eden Cernat, dönen topu ceza alanında kontrol edip bir kez daha kaleye yolladı ancak Muslera, bu topu ayaklarıyla kurtararak bir kez daha kalesinde devleşti.
İlk yarının son anlarına girilirken, Selçuk'un kullandığı köşe vuruşunda altı pasta topla buluşan Johan Elmander, topu ağlara gönderirken 4 maçlık gol orucunu da bozdu.
İkinci golden sonra rahatlayan Galatasaray, ilk yarının uzatma anlarından Larrys Mabiala'nın Kazım Kazım'a yaptığı faul ve ardından gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla iki farklı galibiyetin yanısıra, fazladan bir oyuncuyla oynamanın avantajıyla soyunma odasına gitti.
GOLLERE DEVAM

İkinci yarının başlamasıyla birlikte üçüncü gol için saldıran Galatasaray, aradığını kısa sürede buldu. 47. dakikada Johan Elmander'in ceza alanında düşürülmesinin ardından hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Felipe Melo, bu sezon 5. golünü, kaleci Orkun'u ters köşeye yatırarak buldu.
Üç farklı üstünlüğe rağmen oyundan düşmeyen Karabükspor, Shelton'a attığı uzun toplar ve bu oyuncunun yırtıcılığından yararlanarak pozisyon bulmayı amaçladı. Bu denemelerinden birinde, 60. dakikada defansın arkasına sarkan Jamaikalı golcü, topu, kalesini terk edip başarıyla açı daraltan Muslera'ya nişanladı ve Karabükspor bir gol fırsatından daha yararlanamadı.
66. dakikada, sol kanattan kullanılan korner atışı sonrası arka direğe açılan topta, eski Galatasaraylı Mustafa Sarp, yaptığı kafa vuruşuyla farkı bire indirdi.
Galatasaray'ın bu gole yanıtı ise gecikmedi. 68. dakikada, ceza alanı içinde Baros'un Hamza ile girdiği ikili mücadelede Çek oyuncu topu kaybetmedi ve müsait durumdaki Elmander'e aktardı. İsveçli yıldız, Baros'un bu pasını, kendisinin ikinci, takımının ise dördüncü golünü atarak asiste çevirdi.
Bu golden sonra iyice rahatlayan Galatasaray, beşinci golü bulacak fırsatlar elde etti. Özellikle 84. dakikada Baros'un altıpas içinde kayarak yaptığı vuruşta topu direğe nişanlaması, maçın en net pozisyonlarından biri oldu. Bu pozisyondan bir dakika sonra ise Elmander hat-trick yapma şansını yakaladı ancak altı pas içinde topuğuyla yaptığı vuruşta Orkun gole izin vermedi.
Bu kaçan gollerin ardından 87. dakikada sahneye Engin Baytar çıktı ve ceza alanı içinde aldığı topu düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi.
Son anlarda Milan Baros'un kasığını tutarak kenara gelmesi dışında Galatasaray adına harika geçen maç, gelecek hafta deplasmanda oynanacak zorlu Eskişehirspor maçı öncesi takımda işlerin yolunda gittiğini gösterdi.
2012’de 4 gollü galibiyetleri hobi edinen lider G.Saray, Arena’da Karabükspor’u 5-1 ile geçerek vitesi 5’e yükseltti.
Galibiyet ve atılan gollerden öte,  bu gece G.Saray adına rekoların gecesi oldu. 1987-88 sezonunda ligin son 9 maçında üst üste 9 galibiyet alarak sezonu şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılılar bu seriyi bu galibiyet ile tekrarlamış oldu.Fatih Terim ise G.Saray’ın başında en uzun kazanma serisini (9 maç) yakalamış oldu.Ayrıca tecrübeli teknik adam Fatih Terim, son 12 haftada sadece 2 kez berabere kalıp, 10 kez kazanan bir takım yapmayı da başardı.
Deplasman fakiri Karabükspor’un G.Saray deplasmanında zorlanacağı her halinden belliydi.Galatasaray’ın unutulmaz kaptanı Bülent Korkmaz’ın çalıştırdığı Karadeniz temsilcisi, son haftalarda kalelerinde gördükleri kolay gollerden epey bir dertliydi.
Maçın hemen başında Selçuk’un inanılmaz hatasında Cernat ile yakalanan mutlak gol pozisyonunda Muslera müthiş bir refleks ile topu karşılarken henüz 1. dakika içerisindeki bu pozisyon G.Saray’lı taraftarların kalbinin yerinden çıkmasına neden oluyordu.
G.Saray’ın Baros ile ilk golü bulmasının ardından yine hızlı bir Karabükspor atağında 26.dakikada yine aynı isim Cernat’ın kale çizgisinin hemen önünden etkili vuruşunda Muslera bir kez daha müthiş bir refleks ile kalesini gole kapatıyordu.
Muslera’nın yapmış olduğu bu iki kritik kurtarış G.Saray’ı ayakta tutuyor ve galibiyete yaklaştırıyordu.Maçın hemen başında G.Saray’ın kalesinde golü görmesi veya Cernat’ın 26.dakikada skoru eşitlemesi sarı-kırmızılıların başına iş açabilirdi.
Karabükspor’un oyunu geniş alanda oynaması ve G.Saray’ın da buna eşlik etmesi sonucunda hücum oyuncularının kalitesi tartışılmaz olan sarı-kırmızılılar için golleri sıralamak pek de zor olmadı.Özellikle Karabükspor’un 2.yarıyı tamamen 1 kişi eksik oynaması G.Saray’ı çok daha rahat futbol oynamaya iten nedenlerin başında geliyordu.
Karlı bir İstanbul havasında TT Arena’da lapa lapa gelen golleri seyrederken, yeni rekorların da gelmiş olması ve takımın üst üste gelen zaferleri G.Saray taraftarını oldukça memnun etmeye yetti.




yakamoz01

No comments: